Makine Odası Ses Yalıtımı

Makine Odası Ses Yalıtımı Neden Yapılır?

Makine bir parça kendi istikrarını etkileyebilecek titreşimler neden olabilir ya da diğer ekipmanları transfer titreşimler etkilenebilir. Kaynağı ne olursa olsun, sürekli titreşim makine performansı üzerinde olumsuz bir etkisi var ve personel için gürültülü ve rahatsız edici ortam yaratabiliriz. Ya alıcı ya da titreşim kaynağı ekipman kendisi ve operatörler için büyük faydalar sağlayabilir.

Makine odası gürültü rahatsız edicidir. Ekipman kapalı olmasına rağmen, gürültü hala binanın geri kalanı içine sızıntı olabilir. Bu gürültü üretimini engelleyebilir ve sonuçta şirket para mal olabilir. Ayrıca, gürültü, çalışanların sağlık ve güvenliği için tehlikeli olabilir. Çalışan gereksiz kazalarında, etkili iletişim kuramıyor. Ve zamanla, yüksek sese maruz kalma, özellikle ekipman çalışanlar için kalıcı, işitme zarar verebilir.

Makine Odası Ses Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Ses izolasyonu; gürültünün zararlı etkilerinden korunulması gereken alanlarda, çevreye yaydıkları gürültünün önlenmesi gereken alanlarda (jeneratör, hidrofor, kalorifer, yüksek ses düzeyine sahip eğlence yerleri vb.), kullanım koşulu sese bağlı alanlarda (sinema, tiyatro, konser ve konferans salonu, TV ve ses kayıt stüdyosu vb.) yapılmalıdır.

Makine Odası Ses İzolasyonu

Makine Odası Ses Yalıtımı

Kullanım Alanları

Ses izolasyonu frekansı yüksek olan alanlarda tercih edilen uygulama diye adlandırıldığından ve makinede oldukça yüksek ses çıkardığı ve rahatsız edici olmasından dolayı etkili ses izolasyon malzemeleri kullanılmalıdır.Bunlar genellikle Süngerpan-bondex-rebonded süngerler,Bariyerli süngerpan,Bariyerli akustik süngerler,Epdm bariyer,Vibrasyon takozu ve yüksek yoğunluktaki akustik süngerler(Piramit sünger,Yumurta sünger,Labirent sünger,Spesiyal sünger,Melamin sünger,Düz yanmaz sünger) kullanılmaktadır.

akustik panel akustik kumaş panel ses yalıtım süngeri