Ses Yalıtım Malzemeleri

Ses yalıtım malzemeleri hangi uygulamalarda kullanılır ? Ses yalıtımı, gürültünün etkilerini azaltmak için kullanılan çeşitli ses yalıtım malzemeleri ile istenmeyen gürültünün etkin bir şekilde kontrol edilmesi etrafında dönen bir uzmanlıktır.

Farklı kullanımlara uygulamak için aralarından seçim yapabileceğiniz sayısız ses yalıtım malzemeleri vardır. Bazıları diğerlerinden daha uygun veya etkilidir; bu, büyük ölçüde oluşturulan gürültünün türüne, gürültünün kaynağına, binanın yapısına, duvar konstrüksiyonuna ve diğer çeşitli kilit faktörlere bağlıdır.

Ses geçirmez malzemeleri ve nasıl performans gösterdiklerini anlamak için sesin bir enerji biçimi olduğunu belirtmek önemlidir.

Ses Yalıtım Malzemeleri Nelerdir ?

Ses Yalıtım Ağır Epdm Ses Yalıtım Bariyeri

Ses Yalıtım Bariyerleri

Epdm ağır ses bariyeri, tecsound ve tecsound sy50 s70 ve modelleri, pvc kauçuk bariyer ve pvc kauçuk ses izolasyon bariyeri ses yalıtım bariyeri grubunda yer alan özellikle inşaat akustiği uygulamalarında tercih edilen malzemelerdir.

Alçıpan Profil Ses Yalıtım Bandı

Alçıpan Profil Ses Bandı

Ortak komşu duvar, alçıpan bölme duvar ve bunun gibi ses izolasyon uygulamalarında titreşimi sönümlemek için kullanılan kauçuk ham maddeli ses yalıtım bandıdır.

Titreşim Kontrol Malzemesi

Ses Yalıtım Şilteleri

Titreşim sönümleyici evapan akustik şilte, mantarlı kauçuk levha, mantar şilte, kauçuk şilte

Akustik Rulo Halı Fiyatları

Akustik Sünger Yapıştırıcısı

Akustik Lamineli Cam

Akustik Lamine Cam

Ses Yalıtımı ve Ses Emilimi

Ses yalıtımı malzemelerini keşfetmeden önce, öncelikle ses emilimi ve ses yalıtımı arasındaki temel farkları anlamanız önerilir.
Ses emiliminin ses yalıtımı ile aynı olduğunu düşünmek yaygın bir yanılgıdır.

Gerçekte bunlar bir ve aynı değildir.

Ses emilimi aslında ses yalıtımının bir unsurudur ve iki şekilde kullanılır:

İlk olarak, bir ses yalıtım sisteminin parçası olarak, dikme duvarda oluşturulan boşluklar gibi bir yapının içine sürekli olarak eklenen, sesi yankılayabilen bir malzeme olarak, ses emilimi eklemek bunu önleyebilir.

İkinci olarak, bir duvar veya tavanın yüzeyine ses emici malzemeler eklendiğinde, ses dalgalarını emer ve rezonansı ve sesin odaya geri dönmesini azaltır.

Bunu yaparken akustik kalibrasyon denilen bir odanın akustiğini iyileştirir.

Örneğin, günümüzün popüler yemek mekanlarının endüstriyel tasarımlarından etkilenen tipik sert yüzeyleri olan gürültülü bir restoran, tıkırdayan çatal bıçak takımlarından ve gevezelik eden lokantalardan gelen bir ses kakofonisi ile sonuçlanabilir.

Bu gürültü, akustik kalibrasyon olan bir odanın iç akustiğini eşitleyen ve dengeleyen ses emici malzeme panelleri ile yumuşatılabilir.

Umarım bu açıklama oldukça açıktır, ancak kısaca, ses ’emici’ malzemeler, bir boşluk veya oda içindeki ses dalgalarının rezonansını ve yankılanmasını azaltır.

Ses ‘geçirme’ malzemeleri, ses dalgalarının odaya girip çıkmasını engeller.

akustik panel akustik kumaş panel ses yalıtım süngeri